Transformert industri og topp moderne bygg, med kloke hoder fra mange bransjer. Nye boliger for mange familietyper. En unik ungdomsskole, et nytt hotell, butikker og serveringssteder med sjarm. HasleLinje er rett og slett et nytt nabolag på historisk grunn!

Å flytte til Hasle er å flytte til et sted med en lang historie. Stedet har navn etter en gård som første gang blir nevnt i 1359. Siden kom industrien. Freia bygget den nydelige Hasle hageby som boliger for sine arbeidere i 1912. Den er et populært sted både å bo og spasere gjennom med sine boliger i engelsk stil og med gamle eplehager.

Etter hvert som Oslo vokste og Hasle kom stadig nærmere sentrum, ble det bygget hus, skoler, butikker, t-bane og nye bedrifter. Mest berømt er nok Vinmonopolets store anlegg fra 1932. Det ligger her ennå, pietetsfull modernisert og ombygd til boliger, butikker og serveringssteder. Bygget utgjør hjertet i dette nye kapittelet av Hasles historie.

HasleLinje – midt i Hovinbyen

Bonden fra 1359 ville neppe kjent igjen området. I dag er Hasle en del av Oslos store satsing; Hovinbyen. Den skal ikke bare binde Groruddalen sammen med sentrum, den skal også fungere som et godt innovativt og moderne storbyområde i seg selv med bedrifter, boliger og butikker.

Det er bestemt at Hovinbyen skal være en fremtidsrettet og klimasmart byutvidelse. Den skal ha et mangfold av attraktive byområder som er tett sammenvevd med hverandre og resten av byen. Og det å gå, sykle og reise kollektivt skal være de enkleste og mest attraktive måtene å ferdes på. Dette er krav HasleLinje allerede oppfyller!

Store selskaper velger HasleLinje

Store bedrifter har allerede flyttet hit. Atea, for eksempel, Nordens ledende selskap innen digitalisering og utvikling av smarte bygg og smarte byer, har flyttet til Hasle fordi de der er en del av den utviklingen de arbeider for.

Det store mediekonglomeratet Aller er også på Hasle, i tillegg til Bymiljøetaten, Securitas, konsulentselskapet Cowi, og idrettsungdomsskolen Wang UNG. Også mindre selskaper har funnet seg til rette i flere av byggene, og nå bygger også Choice et hotell her.

Og de som er her, er svært fornøyde. I en kundeundersøkelse utført av Scandinavian Leadership svarer faktisk 96 prosent av de spurte at de vil anbefale Höegh Eiendom som utleier.

Alt dette har skjedd i løpet av de siste fem-seks årene. Og når HasleLinje står ferdig i 2023, vil bydelen bestå av hele 6000 moderne arbeidsplasser og 750 boliger i Krydderhagen og Vinslottet, som vi kaller Vinmonopolets gamle tapperi.