Et moderne bygg med en vakker fasade i tre huser nå mer enn 300 idrettselever ved WANG Ung Oslo. Den nye skolen ligger på plassen foran Vinmonopolets gamle produksjonsanlegg, som nå bygges om til leiligheter og som vil få handel og serveringssteder i første etasje.

– Denne skolen er noe vi har jobbet hardt for å få til i ti år, og jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet. Mye har vært vanskelig, men det har vært lett å finne elever som har lyst til å satse både på skole og idrett, sa rektor Thomas O. Fjeldstad i sin tale til elevene på åpningsdagen 20. august.

Urban, beskjeden skole

Skolebygget er på 3000 kvadratmeter over tre hele etasje og en inntrukket toppetasje.

– Det er en relativt beskjeden skole, med 14 klasserom. Samtidig er den litt ukonvensjonell, idet den har få tilleggsfunksjoner utover undervisningsrom. Elevene skal jo benytte idrettsanleggene i området, sier arkitekt Eric Svenkerud ved LOF arkitekter. Arkitektkontoret har i tillegg til skolen tegnet fem av kontorbyggene på HasleLinje.

Av fellesarealer har elevene et lite utvendig amfi for trening, lek og fellessamlinger, og i første etasje åpner en kafé som også blir åpen for publikum.

Et lite utendørs amfi for lek og fellessamlinger. Foto Dmitry Tkachenko

–  Elvene kan også være sammen på takterrassen, der de har utsikt over hele byen og helt fantastiske solforhold, forteller arkitekten, som sier seg fornøyd med hvordan skolen er blitt.

– Det er blitt en urban og fin skole, og bygget sitter fint på eiendommen. Det har med sine fasader i tre fått et litt mykere preg enn boligene og kontorbyggene, og blir med på å danne et fint torg foran vinslottet. Det blir spennende å se elevene ta skolen i bruk, sier Svenkerud.

Sentral og riktig beliggenhet

Skolebygget ligger bare få minutter unna Hasle T-banestasjon og flere busslinjer, hvilket var et viktig krav da WANG Ung så etter lokasjon for sitt nye skolebygg. Elevene kommer nemlig fra hele Oslo og store deler av Akershus.

Den nye, flotte ungdomsskolen på HasleLinje ligger blant boliger og kontorbygg, nær buss og T-bane, og har mange idrettsanlegg i nærheten. Foto Dmitry Tkachenko

Et annet viktig krav, var nærhet til idrettsanlegg. Elevene har to timers trening i skoletiden hele fire dager i uka, og under skolens tak befinner det seg talenter i mange disipliner, fra karate til ishockey, håndball, fotball og friidrett, for å nevne noen.

– Vi er glade for at HasleLinje tilfredsstilte begge disse avgjørende kravene, forklarer utleiesjef Christian Geelmuyden i HasleLinje.

En ønsket skole

Han poengterer at HasleLinje har ønsket å utvikle et sted med mangfold, med boliger, hotell, handel, kontorbygg, barnehage og skole.

– På HasleLinje har vi ønsket å skape liten by i byen – et sted for alle. Noen er her på jobb, andre på skole. Noen bor her, og kanskje møter du dem når de lufter bikkja eller følger barna til barnehagen. Dette er mangfold – og det skaper balanse, poengterer Christian Geelmuyden.